Laura Massa & Ruben Marck, foodies pur sang
De huisbereide gerechten in de traiteurzaak worden met veel inspiratie en passie gemaakt door Laura Massa (34), haar echtgenoot Ruben Marck (37) en het Convento Food-team.
Ons verhaal
Laura Massa, kok & zaakvoerder van Convento Food, nam haar eerste echte stap in de Horeca in 2009 bij de wijnzaak Convento in Leuven. Toen ze daar begon had ze nog geen enkele professionele ervaring in het wijn-, noch food-gebeuren.
Samen met haar vriend Ruben Marck, nu wettige echtgenoot, was ze toch al enkele jaren gepassioneerd door wijn en lekker eten. Zo werden restaurantbezoekjes en citytrips al snel culinaire ontdekkingstochten.
Het prikkelde Laura al snel om zelf te gaan koken. “Wat is de oorsprong van al die ingrediënten? Hoe worden ze verwerkt? Hoe kan ik er ook iets moois en heerlijks van maken?”, vroeg ze zich af.
In 2011 besloot ze tijdens haar studies Bedrijfsvertaler-tolk en Bedrijfscommunicatie ook Restauranthouder in avondschool te gaan volgen. Na de succesvolle opleiding was het tijd voor een bijzondere uitdaging: samen met de eigenaars van Convento en Ruben investeerde ze in een nieuwe zaak, Convento Food (opgericht in 2013). De traiteurzaak zou de oplossing bieden aan jonge mama’s en papa’s die geen tijd vinden om te koken en aan alleenstaanden die het vaak té complex vinden om enkel voor hun eigen te koken. Maar ook aan mensen die op zoek zijn naar gezonde en volwaardige afhaalmaaltijden voor de tijdens de week en feestelijke maaltijden voor tijdens het weekend en de feestdagen.
Laura en Ruben runnen sinds 2015 de zaak nu helemaal op hun eigen - met veel goesting en drive. Laura wil zich in Convento Food profileren als een traiteur die werkt op persoonlijke smaak en met veel gezonde ingrediënten, zoals kraak verse groenten en tuinkruiden. Zelf zijn ze verlekkerd op al hun gerechten. “Enkel zo kan je die ook met hart en ziel aan de klant aanprijzen”, vertellen ze zelf.
Ze zijn in 2019 alvast een nieuwe uitdaging aangegaan: de zaak is verhuisd naar een groter pand én uitgebreid. Het koppel zag de mogelijkheid om een nieuw hoofdstuk aan hun droom toe te voegen. Bar Jérôme, de lunchbar van Convento Food, werd geopend begin oktober 2019 waar je nu ook gezellig kan komen tafelen. In de Wandelingstraat in Leuven kan je terecht voor afhaalgerechten, catering-mogelijkheden en consumptie ter plaatse. Sfeerbeelden en het menu van de lunchbar kan je terugvinden op de site van Bar Jérôme!
En van ophouden weten ze niet: op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond wisselt Bar Jérôme van concept. Van lunchbar naar dé after work-plek of gezellig weekend-stopje van Leuven: Wine Bar Lewis kwam tot leven in oktober 2022. Neem snel een kijkje op Wine Bar Lewis!
Geen klassieke traiteurzaak, maar gerechten met smaak
Voor wie houdt van lekker eten, maar jammer genoeg geen of te weinig tijd of zin heeft om zelf te koken. En dat overkomt ons allemaal wel eens, nietwaar?
In onze traiteurzaak is er voor elk wat wils. Hier geen voorverpakte meeneemgerechten. Wel alles op maat van jouw eetlust. Een belegd broodje? Een dampende soep? Een hartige quiche? Een smakelijke stoofpot? Een stukje vis? Een verslavende brownie of een niet te missen kaastaart? Of graag een gevarieerd buffetje voor vrienden of collega's? Het kan allemaal!
Met de bijhorende bereidingsinfo tover je in een oogwenk - en zonder stress! - de lekkerste maaltijden voor je gasten op tafel.
En niet te vergeten: ook wie liever vegetarisch eet of gluten- of lactosevrij dient te eten, is bij Convento Food aan het juiste adres. Graag tot in de winkel!
Laura, Ruben & het Convento Food-team